19 Ekim 2011 Çarşamba

Portakal soslu muhallebi


Tarifini sevgili limonlu kek ten almıştım.Diyet yapanlar yada şeker sıkıntısı olanlar için oldukça hafif bir tatlı.

   MALZEMELER

   Muhallebisi İçin

  •    1lt süt
  •    Yarım su bardağı un
  •    Yarım su bardağı nişasta
  •    1 su bardağı toz şeker
  •    1 adet portakalın kabuğu
  •    2 yemek kaşığı margarin yada tuzsuz tereyağ
  •    1 adet şekerli vanilin yada vanilya

  Jölesi İçin

  •    3 su bardağı portakal suyu
  •    3 yemek kaşığı nişasta
  •    2 yemek kaşığı toz şeker


  HAZIRLANIŞI
  Bu tarifi bir gece önceden yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  Bir tencereye jöle malzemelerinin tamamını boşaltın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin.Kalıbın içini
  sudan geçirin ki muhallebiyi kalıptan çıkarmanız kolay olsun.Jöleyi kalıbınıza dökün.
  Muhallebi için vanilya dışındaki tüm malzemeleri bir tencere boşaltın ve muhallebi kıvamına gelene kadar
  pişirin.Son olarak vanilyayı ilave edin ve karışımı birkaç dakika mikserle çırpın.Muhallebiyi de jölenin üzerine
  dökün ve buzdolabına kaldırın.Soğuyunca dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok: