17 Şubat 2011 Perşembe

KAHVALTI MASASI

Blogspot aracılığıyla ile hepinize merhaba.Uzun uzun kendimi anlatıp sizleri sıkmayacağım.
Aranızda olmak güzel.İşte ilk masam.

Arkadaşlarımız için hazırladığım kahvaltı masası
Resim yazısı ekle






GÖZLEME

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kardeşim kahvaltıyı hangi saatler arası yapıyorsunuz olur ya yolum bir hafta sonu düşer :))

Münevver dedi ki...

Saat 10:00 ile 11:00 arası.12:00-13:00'de de bi cafe break hizmetimiz var efendim:)

Adsız dedi ki...

HAMSILI PLAV İSTIYORUM BEN TARIF BENDEN YAPMASI SIZDEN :))750 gr bersani ya da basmati pirinç

1,5 kg hamsi

3 bardak su(pirincin üstünü kaplayacak kadar)

2 adet soğan

125 gr tereyağ

3 tutam kuru nane

½ demet dereotu

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

2 tutam yeni bahar

2 avuc kuş üzümü

2 avuc dolmalık fıstık





* Yağladığınız Fırın kabınıza kılçıkları çıkartılmış, kuyrukları kesilmiş hamsileri muntazam bir şekilde dizin. Gümüş sırtları dışa gelecek şekilde sık ve birbirlerine yapışık dizmeniz ve özenli olmanız önemlidir

*Pirinçlerinizi ıslayın ve durulayın

* Kuşüzümlerini sıcak suda şişmesi için bekletin

* Bir tencerede fare diş ince kıydığınız soğanlari tereyağında sotelemeye başlayın,dolmalık fıstığı da ekleyip sotelemeye devam edin

* Hafif pembeleşince pirinci ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun

*Nane ve kuş üzümünü de ekleyin, karıştırın daha sonra üzerine 3 bardak suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirincin şişmesini bekleyin

*Birkaç dakika sonra pirinç suyunu çekince kapağını açın, yeni bahar, tuz ,karabiber ve kıyılmış dereotunu da ekleyip 1 kere karıştırın.

* Pirincinizi balıklı fırın kabına boca edin ve iyice yayın.

* Kalan hamsileri de gümüs sırtları dışa gelecek şekilde üzerine dizin ve her tarafını kapatın

* Kalan 1 bardak suyu da uzerine gezdirin ve daha onceden 160 derecede isitilmis firinda 30-35 dakika kadar pisirin

* Firindan cikarttiginiz zaman servis tabagina tersyuz ederek servis edin.