25 Ekim 2011 Salı

Tarçınlı minik kurabiye



    Van'da meydana gelen deprem daha şehitlerimizin acısını içimizden atamamışken hepimizi bir kez daha can
    evinden vurdu.Birçok blog yazarı arkadaşım gibi benim de içimden çok fazla birşey yazmak gelmiyor...
    Sanırım bu soğuk ve zor zamanlarda insan içini ısıtacak tariflere daha çok ihtiyaç duyuyor.

    MALZEMELER


  •     1 adet yumurta
  •     2 su bardağı nişasta
  •     1 paket sana margarin
  •     Yarım çay bardağı pudra şekeri
  •     1 paket kabartma tozu
  •     1 paket vanilya
  •     Aldığı kadar un
    
   ÜZERİ İÇİN

  •    Tarçın ve pudra şekeri

   HAZIRLANIŞI
   Hamur için tüm malzeme  yoğurulur.Hamurdan uzun şeritler yapılır,küçük küçük kesilir ve küp şekli 
   verilir.170 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz fazla soğutmadan
   tarçın ve pudra şekeri karışımına bulanır.
  

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye (Kokostar)



Malzemeler:

125 gr. tereyağı

1/3 su bardağı (çay bardağı kadar) sıvıyağ

2 adet yumurta (birisinin akını ayırın)

2 yemek kaşığı kakao

yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

yaklaşık 3-4 su bardağı un

içine:

1 su bardağı hindistan cevizi

yarım su bardağı pudra şekeri

1 yumurtanın akı

Yapılışı:

Oda ısısındaki tereyağı ile pudra şekerini mikserle krema gibi kabarana kadar çırpın.(yaklaşık 3 dakika)

Çırpmaya devam ederken önce sıvıyağı yedirin. Ardından yumurtayı ve 1 adet sarısını ekleyip çırparak karıştırın.

3 su bardağı unu kabartma tozu, vanilya ve kakao ile birlikte karışımın üstüne eleyip yoğurmaya başlayın.

Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru hazır hale getirin.

Hindistan cevizini pudra şekeri ve yumurta akı ile birlikte karıştırın.

Kurabiye kalıbınız yoksa hamurdan yumurtadan küçük parça koparıp ortasını çukurlaştırın.

1 tatlı kaşığı dolusu h. cevizi dolgusu ilave edip hamuru tekrar kapatın ve kapatılan yer alta gelecek şekilde hafif yağlı tepsiye dizin.

Kurabiye kalıbınız varsa hamurdan ceviz kadar parça koparın. Hafif una bulayıp kalıbın içini kaplayacak şekilde bastırıp yerleştirin.

H. cevizli dolgudan koyup tekrar bir parça hamuru hafif genişletip üstünü kapatın ve yanlardan birleştirin.

Kalıbı ters çevirip masaya hafif vurarak kurabiyeyi çıkarın.

Bu şekilde hamuru bitirip ısıtılmış 170C dereceli fırında 15-25 dakika pişirin. Fazla tutmamaya özen gösterin, kurabiyeler çok sertleşebilir.

Adsız dedi ki...

Malzemeler:

125gr. tereyağı (oda ısısında)
3/4 su bardağı kahverengi veya normal tozşeker (yarım su bardağından 2 parmak fazla)
1 adet yumurta (tercihen oda ısısında)
1-1 buçuk su bardağı arası un
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı sade yulaf
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1/2 su bardağı kadar bonibon şekerler (1-2 yemek kaşığı üzeri için ayırın)
Yapılışı:

Tereyağı ve tozşekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
Yumurtayı ilave edip mikserle karışıma yedirin.
1 su bardağı unu kakao, karbonat ve vanilya ile birlikte eleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Yulaf, ceviz içi ve bonibon şekerlerini ilave edip tekrar karıştırın.
Ele yapışan, fakat kaşıkla tepsiye koyduğunuzda şeklini koruyacak kadar katı bir hamur olması gerekir. Eğer gerekli ise bu aşamada kaşık kaşık un ilave ederek hamuru ayarlayın.
Hafif yaplanmış tepsiye büyük tatlı kaşığı dolusu alıp başka bir kaşık yardımı ile tepsiye aktarıp aralıklı olarak dizin.
Isıtılmış 170C dereceli fırında 10-12 dakika pişirip elinizi batırdığınızda hafif dibe çökecek halde iken fırından alın. Kurabiyeniz soğudukça sertleşecektir.
1 dakika kadar tepside bekletip spatula ile tel ızgaraya alıp soğumaya bırakın.*
*:Kurabiyeleri tepsiden tel ızgaraya aktarmamızın sebebi kurebiyelerin tepsinin sıcaklığı ile pişmeye devam edip sertleşmesini önlemek.. Eğer elinizde ızgara tel yoksa başka bir tepsiye veya tezgaha aktarabilirsiniz.

Münevver dedi ki...

Adsız tarifler için teşekkürler:)