11 Ocak 2012 Çarşamba

Rulo Kek ile Pratik Doğumgünü Pastası












MALZEMELER
  • 2 adet iki katlı hazır sade pandispanya
  • 2 adet çilekli rulo kek
  • 2 poşet vanilyalı crem ole
  • 2 poşet krem şanti
  • Süt
  • 1 su bardağı fındık yada ceviz
  • Üzeri için top çikolata
HAZIRLANMASI
  • Krem şanti ve crem ole'leri toz halinde karıştırın.Süt ekleyip çok cıvık olmayacak şekilde çırpın ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Rulo kekleri dilimleyin.26-28 cm kelepçeli kalıbın iç kenarına kekleri yanyana sıralayın.
  • Hazır kek tabanının ilk katını kalıba yerleştirin.Kremadan kekin üzerine sürün ve diğer tabanı da üzerine koyup her tarafına kremadan sürün.Üzerini fındıkla süsleyin.
  • İkinci kat için daha küçük bir kelepçeli kalıp kullanarak aynı işlemleri tekrarlayın.
NOT
  • Kek tabanlarını bir miktar sütle ıslatırsanız kekiniz daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
  • Arasına meyve koyarak da farklı bir tat elde edebilirsiniz.
  • Kelepçeli kalıbınız yoksa yuvarlak derin kap da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: