MALZEMELER
- 2 adet iki katlı hazır sade pandispanya
- 2 adet çilekli rulo kek
- 2 poşet vanilyalı crem ole
- 2 poşet krem şanti
- Süt
- 1 su bardağı fındık yada ceviz
- Üzeri için top çikolata
HAZIRLANMASI
- Krem şanti ve crem ole'leri toz halinde karıştırın.Süt ekleyip çok cıvık olmayacak şekilde çırpın ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Rulo kekleri dilimleyin.26-28 cm kelepçeli kalıbın iç kenarına kekleri yanyana sıralayın.
- Hazır kek tabanının ilk katını kalıba yerleştirin.Kremadan kekin üzerine sürün ve diğer tabanı da üzerine koyup her tarafına kremadan sürün.Üzerini fındıkla süsleyin.
- İkinci kat için daha küçük bir kelepçeli kalıp kullanarak aynı işlemleri tekrarlayın.
NOT
- Kek tabanlarını bir miktar sütle ıslatırsanız kekiniz daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
- Arasına meyve koyarak da farklı bir tat elde edebilirsiniz.
- Kelepçeli kalıbınız yoksa yuvarlak derin kap da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder