13 Ocak 2012 Cuma

SULTAN LOKUMU














MALZEMELER

1 kg süt
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket margarin yada tuzsuz tereyağı
1 Paket vanilya yada şekerli vanilin
Ceviz ve tarçın
Hindistan cevizi yada kakao

HAZIRLANMASI

Un ve yağı kavurun.Şekeri ilave edin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin.Sütü de karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın,vanilyayı da ekleyip son bir defa mikserle çırpın.Karışımı 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.Daha sonra karışımdan ceviz büyüklüğünden parçalar alın içerisine tarçın ve ceviz koyup,elinizle istediğiniz şekli verin.Son olarak hindistan cevizi yada kakaoya bulayıp kürdan batırın.Lokumlarınızın dağılmaması için servis zamanına kadar buzdolabında muhafaza edin.

Hiç yorum yok: